KANS OP TOEKOMST

Rew(m)ind biedt een uniek traject aan. Deze kan in samenwerking met de gemeentes en scholen voor beroepsonderwijs. Op dit moment is er een stevige samenwerking met de gemeente Hoogeveen De Wolden en het Alfa-college.

KANS OP TOEKOMST biedt jongeren tot 27 jaar de mogelijkheid om een route te doorlopen, waarbij alle benodigde vaardigheden voor een toekomst op school of bij een werkgever kunnen worden verkregen. Naast kennis over theorie en praktijk wordt een-op-een begeleiding aangeboden. Tijdens deze begeleiding ligt de focus op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer.

De route is opgesplitst in een theoretische route en een praktische route.

Theoretische route

Praktische route

De theoretische route heeft als doel elke deelnemer te laten wennen aan het schoolritme door vier dagen per week op school door te brengen. Hier wordt een basis gelegd voor de theorie. Enkele basisvakken worden daar gegeven, zoals Nederlands en burgerschap, Engels, rekenen, loopbaanoriëntatie en Sport & Masterclass. De theoretische route doorloop je onder begeleiding van docenten van het Alfa-college. In die begeleiding gaat het om de persoonlijke ontwikkeling en een vertrouwde thuisbasis creëren. Het doel is om elke deelnemer uiteindelijk klaar te stomen voor een reguliere opleiding. Overigens bestaat de mogelijkheid om na het traject door te gaan met de begeleiding indien dit gewenst is.

In de praktische route zijn twee dagen per week stage dagen, naast de lesdagen van de verschillende schoolvakken. Tijdens dit deel van het traject wordt de focus op jou gelegd. Tijdens de stages voer je ook gesprekken met professionals over de omgang met bepaalde situaties op de werkvloer. Het is nodig erachter te komen wie jij bent, wat jij nodig hebt en waar jij tegenaan loopt om jou te helpen structuur aan te brengen in jouw leven. Het aanbod van een vast weekprogramma zal jou hier al mee op gang helpen.

Tijdens de theoretische schoolvakken zullen deze onderwerpen expliciet, al dan impliciet aan bod komen. Naast deze twee routes is er ook een een-op-eenbegeleiding mogelijk.

Flyer-Kans-Traject-website