Groepscoaching

Groepscoaching is een zeer effectieve methode om jezelf vooruit te brengen. Een veelvoorkomende misvatting is dat gedacht wordt dat tijdens groepscoaching voorbijgegaan wordt aan individuele aandacht en doelen. Ieder groepslid heeft wel degelijk zijn of haar individuele doelen, waar bewust mee gewerkt wordt in de groep. De groep creëert een ‘bindende factor’ waardoor je er nooit alleen voor zult staan. Je deelt ervaringen, waarvan geleerd en geïnspireerd wordt. De effectiviteit van groepscoaching zit overigens in dit aspect. Je zult merken dat je lang niet de enige bent, die veel obstakels tegenkomt in het dagelijks leven. Het kan zijn dat je jezelf herkent in iemand anders, wat een persoonlijke bewustwording met zich mee brengt.

n groepsverband wordt gewerkt aan zowel individuele als teamdoelen. Groepscoaching is ook mogelijk voor sportteams of andere samenstellingen waarbij resultaten geleverd dienen te worden in groepsverband. Belangrijk is dat eenieder zich veilig voelt in de groep. Voor veiligheid is vertrouwen nodig en idem dito. Gebrek aan een van deze factoren kan sfeerbepalend zijn en effect hebben op de prestatie. Groepscoaching brengt vooruit. Tijdens het proces reiken wij naar de kern van het individu en de groep. Vanuit deze kern werken wij verder en zoeken wij naar de antwoorden op jouw vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.